Meer over Arjen Heeres

Ik ben in 1960 in Coevorden geboren en woon nu al ruim 40 jaar op de Veluwe en heb daar veel rondgezworven op zoek naar prachtige landschappen, fraaie planten en de interessante dieren die er leven. Rond het jaar 2000 startte ik in combinatie hiermee een hobby die mij sindsdien niet meer heeft losgelaten: natuurfotografie! Het met de fotokamera vastleggen van al het moois dat in de natuur is aan te treffen. En dit beperkte zich voor mij al snel niet meer tot alleen de Veluwe. Ook natuurgebieden in het buitenland bezoek ik regelmatig voor mijn natuurfotografie. Mijn belangstelling gaat daarbij vooral uit naar Scandinaviƫ en de Alpenlanden.
Mijn favoriete onderwerpen zijn zoogdieren en vogels in hun natuurlijke omgeving en bijzondere sferen met tegenlicht en/of mist. Maar ook reptielen, insecten en fraaie landschappen pak ik regelmatig in mijn foto-uitstapjes mee.
Het is mooi als het lukt om goede foto's te maken. Toch is de weg er naar toe voor mij de echte uitdaging. Ik wil er best veel moeite voor doen om uiteindelijk een mooie plaat te kunnen maken. Vaak lukt dat ook pas als je bijvoorbeeld een bijzonder dier in de natuur weet te vinden, zijn gedrag gaat begrijpen en hem in een situatie kunt krijgen zoals ik dat graag wil. Daarbij gaat het welzijn van het dier altijd voor en wordt verstoring zoveel mogelijk voorkomen.